mandag 27. august 2012

MIN beste gulrotkakeoppskrift.


Ja, for jeg kan ikke påstå at DU synes den er verdens beste gulrotkake, sant?
Så, etter å ha forsøkt noen oppskrifter fra her og der, kom jeg til denne, som passer til stor langpanne.
Halvèr oppskriften hvis du kun vil lage til en liten langpanne. Den kan også lages i rund form ( 26 cm) , og med fyll inni også. –Eller som CupCakes! Fyll formene 3/4 fulle.
Evt kan du blande i rosiner, hakket sjokolade osv.
Denne kaken kan fryses.
Ikke minst, så går det fint å lage den dagen før den skal spises. Med krem og alt. –Bare husk å la den stå kjølig. ;)
          #          #          #         
8 egg, romtempererte.
6 dl sukker.
2 dl brunt sukker.
7 dl hvetemel.
2 ts natron.
3 ts kanel.
1 ts salt.
3 ts vaniljesukker.
4 dl solsikkeolje.
8 dl revet gulrot.
- Visp egg og sukker til eggedosis. 15 minutter.
- Bland sammen alt det tørre, og sikt.
- Tilsett det tørre vekselvis med oljen, i eggedosisen. Ikke bruk mixer til dette, da du pisker ut all luften av eggedosisen..
- Hell over i bakepapikledt langpanne.
-Stek på nederste rille på 170 grader i ca 35 minutter.
- Stikk i den, for å sjekke at den er ferdig. ;)


          #          #          #         


La kaken kjøle av, og lag Frosting:


200 g philadelphia light.
100 g kremost med mandarin/ ananas.
4 ts vaniljesukker.
200 gram margarin, romtemperert.
550 g melis.
- Jeg bruker mixer til denne. ALT oppi bollen og mikser alt sammen til det blir litt luftig.
- Bre over kaken, og nyyyt. Rdt hjerte

Venner og familie blir gjerne KJEMPEglade over å få smake, ta med litt neste gang, eller invitèr dem til deg?



4 kommentarer:

  1. Namnam! Den så jammen god ut! Tror faktisk jeg skal bake denne til helgen :-)

    Takk for tips,
    hilsen Nina

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig!
      Gulrotkake er så saftig og godt.
      -Og snadder med goood kaffe til! :)

      Slett
  2. Mmm... Dette ser utrolig godt ut! Ble veldig fristet til å bake nå! Takk for at du deler oppskriften!

    Hilsen Kristin

    SvarSlett
    Svar
    1. Heeeei snuppa!

      Bak i vei! Hihi!
      -Jeg har jo lyst på AAALT mulig for tida, er så mye godt å lage. *yum*

      Klem!

      Slett

Hver kommentar settes enormt pris på!
Jeg forsøker også å alltid besøke + kommentere tilbake. <3